11/8/10

Μάρκο Κέσελι

Ο Ίβκοβιτς ίσως να μην πετυχαίνει πάντα σε επιλογές Αμερικανών παικτών, αλλά σίγουρα μπορεί να πετύχει με κλειστά μάτια σε Σέρβους.

Κάτι ήξερε λοιπόν που ήθελε τον Μπιέλιτσα σαν παλαβός.
Έψαξα περισσότερο το θέμα στη Σερβία επειδή υπάρχουν πολλά "λαχεία" εκεί για την ομάδα μας.
Κατέληξα στον Ερυθρό Αστέρα, την πρώην ομάδα του Νεμάνια Μπιέλιτσα, που μας τον παρουσίαζαν ως τον υπερπαίκτη για την ηλικία του.

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα -γνωστός μας και από τον Πανιώνιο- Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς λοιπόν, χρησιμοποιεί (-ούσε) σε πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα τον Μπιέλιτσα και τον Κέσελι.
Χωρίς περαιτέρω αγωνιστικές αναλύσεις και χάσιμο χρόνου, παρατήρησα ότι ο ρόλος του Μπιέλιτσα είναι δημιουργικός ενώ του Κέσελι εκτελεστικός.

Με λίγα λόγια, για να καταλάβετε τι εννοώ για τον τρόπο παιχνιδιού του καθενός, ο Μπιέλιτσα μοιάζει με τον Κούκοτς ενώ ο Κέσελι μοιάζει με τον Πάσπαλι. Επαναλαμβάνω: Όχι σύγκριση, απλά τρόπος παιχνιδιού.

Marko Keselj
Υπέρ: Γρήγορος με μπάλα ή χωρίς, βλέπει γήπεδο, καλός χειριστής, πολύ καλό άλμα, παίζει άμυνα ψηλά, δεν φοβάται να σουτάρει, εκτελεστικά γρήγορος, εξαιρετικός σουτέρ τριπόντου και καλός σκόρερ.
Κατά: Δεν είναι δυνατός ώστε να σπρώξει βαρύτερο αντίπαλο, δεν παίζει με πλάτη και χρειάζεται βελτίωση στις βολές.

Επειδή ο Βασιλόπουλος, δεν πρόκειται να παίξει πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ο Πελεκάνος είναι περισσότερο ένα αλματερό δυάρι, ο Κέσελι είναι το αναπληρωματικό τριάρι που χρειαζόμαστε.

Προτιμώ αυτό το εξελίξιμο Σερβάκι για την ομάδα μας, παρά έναν αμφιβόλου πιστότητας Αμερικανό με αγωνιστική ταυτότητα δευτεράτζας. Χάσαμε τον Μπιέλιτσα λόγω του Καπικιόνι και λανθασμένων χειρισμών. Ας πάρουμε τον Κέσελι και θα αναπληρωθεί η απώλεια Μπιέλιτσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Αμερικανοί και οι Ισπανοί τον έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει. Εμείς;


Ο Κέσελι στην επίθεση:
http://www.youtube.com/watch?v=cqU3Ket2Rpo

Ο Κέσελι στην άμυνα:
http://www.youtube.com/watch?v=3ItCn2A-Nag

Ο Κέσελι στο μικροσκόπιο:
http://www.nbadraft.net/players/marko-keselj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου