10/8/10

Παναγιώτης Βασιλόπουλος - Δύσκολη υπόθεση

Σήμερα διαβάζουμε στον αθλητικό ημερήσιο τύπο, ότι η ΚΑΕ αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για την κατάσταση της υγείας του ...υπαρχηγού της ομάδας, Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Σωστή κίνηση, η οποία όμως άργησε κάτι λιγότερο από 2 χρόνια...

Ο Βασιλόπουλος λοιπόν, όπως γνωρίζουμε, έχει έντονους πόνους στη μέση, οι οποίοι τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια, δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Απο προσωπική εμπειρία με σοβαρά προβλήματα μέσης, μπορώ να καταλάβω απόλυτα αυτά που νιώθει ο Παναγιώτης. Ωστόσο, όπως φημολογείται, η ΚΑΕ είχε αφήσει στον ίδιο το δικαίωμα επιλογής μεταξύ χειρουργείου ή ...υπομονής (που ήταν και της μοδός στην ΚΑΕ μέχρι πρότινος)... Ο παίχτης λοιπόν ήθελε να αποφύγει το νυστέρι για χίλιους δυο λόγους, και ο σημαντικότερος όλων ήταν πως αν χειρουργηθεί, οι πιθανότητες να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Η διοίκηση της ΚΑΕ, ξύπνησε, έστω και αργά, και στέλνει τον παίχτη στην Ελβετία, σε έναν ειδικό νευροχειρουργό, ονόματι Πορσέτ, με σκοπό να πάρουν μια οριστική απάντηση - απόφαση για το τί θα γίνει με τον Βασιλόπουλο. Άλλο ένα θέμα λοιπόν, που έστω κι αργά - πολύ αργά - οδεύει προς λύση, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική.

Η ευχή μου είναι να γίνει καλά ο Παναγιώτης, να μην υποφέρει στο υπόλοιπο της ζωής του κι αν χρειαστεί, ας πάει σε μια μικρότερη ομάδα της Α1 ή της Α2, προκειμένου να συνεχίσει το μπάσκετ αλλά όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού... Γιατί, για τον Ολυμπιακό, με όλα αυτά τα προβλήματα, δυστυχώς δεν μπορεί να προσφέρει.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/8/10, 6:12 μ.μ.

    Τη στάση του Βασιλόπουλου του ίδιου δε θα τη σχολιάσω, αν και εμφανώς έβαλε τον εαυτό του πάνω (πολύ πάνω) από την ομάδα.

    Εγώ δεν έχω εμπειρία από προβλήματα στη μέση φίλε Πάνο, αλλά φαντάζομαι κι εσύ δεν αμοίβεσαι με 1,5 εκατομμύριο για να κάθεσαι να το "παλεύεις" δύο χρόνια προκειμένου να μη μπεις χειρουργείο, αλλά αντιμετώπισες το πρόβλημά σου με τα όποια οικονομικά μέσα έχουμε εμείς οι θνητοί. Ο Βασιλόπουλος θα μπορούσε κάλλιστα να αναζητήσει μόνος του (και με τη βοήθεια της διοίκησης, αν θεωρούσε ότι τη χρειαζόταν) πέρισυ, η έστω φέτος το καλοκαίρι, τους καλύτερους γιατρούς προκειμένου να πάρει μία απάντηση.

    Αντί αυτού, προτίμησε δύο καλοκαίρια να αράξει στο συμβόλαιό του και να το πάει συντηρητικά, ενώ ήταν φανερό τοις πάσι από ένα σημείο και έπειτα ότι δεν πήγαινε το θέμα άλλο. Έπρεπε δηλαδή να σπρωχτεί το θέμα από τη διοικηση, και να τον φέρει προ τετελεσμένων ο Ντούντα, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα.

    Επαναλαμβάνω, δεν περιμένω από κανέναν παίκτη ρομαντισμό τύπου "για την ομάδα" - λίγο φιλότιμο περίμενα.

    Το βάρος βέβαια πέφτει για μία ακόμα φορά στη διοίκηση, που άργησε χαρακτηριστικά να πατήσει πόδι. Τα στελέχη της ομάδας, και ιδιαίτερα αυτοί που πληρώνουν 1+ εκατομμύριο σε κάποιον που κάθεται, έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι δεν είναι ψημένοι με τίποτα στο παραγοντιλίκι, όχι για σχέσεις με πρόσωπα και καταστάσεις εκτός Ολυμπιακού, αλλά για την πειθαρχία και την ομαλή λειτουργία μέσα στην ίδια την ομάδα.

    Το παράδειγμα του Βασιλόπουλου, όσο κι αν λυπάμαι που το παιδί υποφέρει, είναι χαρακτηριστικό της κοροϊδίας και τον χαλαρών μέχρι αηδίας ορίων της διοίκησης. Ας ελπίσουμε ότι με Ντούντα θα κοπούνε σε κάποιο βαθμό αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απόλυτα λοιπόν. Δεν φταίει ο Βασιλόπουλος που άργησε 2 χρόνια να μπει χειρουργείο.. φταίνει αυτοί που τους "χαϊδεύουν"... Μακαρι να γινει καλα το παληκάρι και να επιστρέψει στα γήπεδα καποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή