16/9/10

Ένα τεσσάρι στη γειτονιά μας...

Πριν την απόκτηση Λούκας:

Τι ψάχνει λοιπόν ο Ντούντα και δεν το κοινοποιεί; Μια φράση παρεμφερής του "τι τρώει και δεν μας δίνει!".
Τόσο δύσκολη περίπτωση παίκτη είναι αυτή που θα ταιριάξει στο ρόστερ του;
Στο ρόστερ που ο ίδιος διαμόρφωσε, εννοείται.

Ένας combo γκαρντ, με ύψος πάνω από 1.90, με καλό πάτημα να τελειώνει διεισδύσεις, καλό μακρινό σουτ για τρίποντα σε άμυνες ζώνης, ικανότητα διαχείρησης κρίσεων και αντίστασης σε πίεση, καλός αμυντικός με μακριά άκρα κατά προτίμηση, όχι απαραίτητα δυνατός αλλά οπωσδήποτε γρήγορος. Να έχει παραστάσεις από πρωταθλητισμό ή "μεγάλους" αγώνες.
Εγκεφαλικά άσος και εκτελεστικά δυάρι. Όσο υψηλότερος τόσο καλύτερα για να μπορεί να παίξει και στη θέση τρία αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί...).
Ένας Σέρβος Σπανούλης με λίγα λόγια ή μια κόπια του Μανού Τζινόμπιλι.

Κι επειδή ο Ντούντα θεωρεί τους Κροάτες αντιπάλους και τους Μαυροβούνιους ανεπιθύμητους, θα επιλέξει πρώτα Σέρβο και κατά δεύτερο λόγο Σλοβένο.
Επίσης εννοείται ότι μόλις ανακοινώσαμε Κέσελι, δεν υπήρχε περίπτωση να παίρναμε Ρούντι ή Πάρκερ.

Μετά την απόκτηση Λούκας:

Για
Γκόραν Ντράγκιτς πηγαίναμε αλλά καταλήξαμε στον Τζαμόντ Λούκας...
Από τότε μεσολάβησαν τιμωρίες, εφέσεις, απουσίες ή "αποχές διαμαρτυρίας" αν προτιμάτε καθώς και μηνύσεις σε προκλητικά άρθρα που μόνο το φανατισμό και τη βία συντηρούν.

Στα σχετικά με την ομάδα και το ρόστερ της τώρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Έρτσεγκ και Χαλπερίν δεν υπολογίζονται από τον Ίβκοβιτς. Αναζητείται μια φόρμουλα αποχώρησής τους με κάθε δυνατό τρόπο.
Τελευταία κυκλοφόρησε σενάριο ανταλλαγής του Σαβάνοβιτς (που εξέπληξε τους πάντες με την απόδοσή του στο πρόσφατο μουντομπάσκετ) της Βαλένθια, που να σημειώσουμε ότι μετεγγράφηκε εκεί σαν αντικαταστάτης του Νίλσεν που βρίσκεται τώρα στον Ολυμπιακό. Άρα, από μόνο του αυτό το σενάριο δεν στέκει, επειδή είναι αδύνατο να θέλεις για βασικό τεσσάρι στην ομάδα σου, τον αντικαταστάτη του παίκτη που πήρες ως σημαντικό εργαλείο στην ομάδα σου.

Δύο παίκτες θα μπορούσαν να έπαιζαν μπροστά από τον Νίλσεν αλλά και οι δύο είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσουν τα συμβόλαιά τους:
Μίρζα Τελέτοβιτς της Κάχα Λαμποράλ και Ράντοσλαβ Ράντσικ της Γαλατασαράϊ.
Αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι ένα ελαφρύ τεσσάρι κι όχι ένα τεσσάρι που να παίζει σέντερ ή εντελώς περιφερειακά.
Γρήγορος, έξυπνος, καλός αμυντικός και προπαντώς "ημίψηλος".

Εκτίμησή μου είναι ότι θα καταλήξουμε στο Μίλαν Μάτσβαν (αν επέλθει συμφωνία με τη Χέμοφαρμ φυσικά).
Ένας παίκτης οξυδερκής, δυνατός, με καλό σουτ, ικανός πασέρ, σκληρός αμυντικός.
Δεν μοιάζει με Βελίτσκοβιτς, Μπιέλιτσα ή Κέσελι.
Είναι παλαιάς κοπής παίκτης. Ακριβώς όπως ο Τεόντοσιτς.
Αλλά το ταλέντο του είναι τέτοιο που προσωπικά θα του εμπιστευόμουν μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού της σεζόν 2010-11.
Ακόμα και το τελευταίο σουτ του αγώνα απέναντι στο Μπατίστ. Επειδή είμαι βέβαιος ότι θα κέρδιζε στα σίγουρα τις δύο βολές αν δεν πετύχαινε το καλάθι.

Πάρτε και μια ιδέα από τις ικανότητές του:
http://www.youtube.com/watch?v=T494B11Y-yE




υ.γ. Αουτσάιντερ θεωρώ τον Μάικ Ουίλκινσον που ενώ συνδυάζει τα πάντα για τον παίκτη που έχει ανάγκη ο Θρύλος, έχει μάνατζερ τον Λούτσι Καπικιόνι που μας έκανε τη χαλάστρα με τον Μπιέλιτσα. Μεταξύ μας, καλύτερα, γιατί πήραμε Κέσελι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου