4/4/11

Υπάρχει καπνός. Υπάρχει και φωτιά;


Αιωρείται στη μπασκετική ατμόσφαιρα μια έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες. Από τις μέρες του αποκλεισμού του Ολυμπιακού απ'τη Σιένα κι έπειτα.

Ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι υπ'ατμόν μετά τον αποκλεισμό, με πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, από τη Σιένα. Κι ανεξαρτήτως μελλοντικών επιτυχιών, πρωταθλήματος ή κυπέλλου, Ο Ντούντα, θα μας αποχαιρετήσει στο τέλος της σεζόν. Οι βασικότεροι λόγοι είναι επειδή δεν κατάφερε να αντιδράσει ο ίδιος σε 3 σερί ήττες της ομάδας του, επειδή δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει ο ίδιος τον Πιανιτζάνι (που τώρα έδειξε σε όλη τη μπασκετική Ευρώπη πόσο προπονηταράς είναι), επειδή δεν είχε προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του να αντέξουν το "ξύλο" της Σιένα, επειδή τους άφησε υπνωτισμένους από τη νιρβάνα του +48 (που σε αυτό φταίνε και οι δημοσιογράφοι των οπαδικών εφημερίδων του Ολυμπιακού).

Ακούστηκε τελευταία επίσης, ότι ο Έτορε Μεσίνα (γράψτε επιτέλους με σωστό τονισμό το όνομά του εσείς οι δημοσιογράφοι, Έκτωρας λέγεται ο άνθρωπος κι όχι Εκτώρας) θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι φήμες ανέφεραν 4 ομάδες. Βοηθός στους Σπερς του ΝΒΑ, αναδιοργανωτής της Ολίμπια Μιλάνο (που ίσως είναι και το πιο ελκυστικό από τα τέσσερα projects), κάτοικος Βασκονίας και παραμένων στην Ισπανία μετά τη Μαδρίτη, ή ταξιδιώτης στις παγωμένες στέπες της Ρωσίας και συγκεκριμένα στη Χίμκι του Σκαριόλο.

Η εκτίμησή μου είναι ότι ο παμπόνηρος και πανέξυπνος κοντούλης Ιταλός Έκτωρας, περιμένει τηλεφώνημα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Θέλει να κατακτήσει Ευρωλίγκα και να τα τσεπώσει χοντρά τώρα με την κρίση. Στο ΝΒΑ δεν υπάρχει πρόκληση σαν βοηθός, ούτε θέλει να μαζέψει ένσημα από τώρα. Στην Ιταλία είναι μια χαρά αλλά πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν και είναι σε ηλικία που δεν θέλει να τα κάνει πάλι όλα από το μηδέν. Στην Κάχα δεν θέλει να ανακατευτεί γιατί πέφτει κατηγορία αν τη συγκρίνει με τη Ρεάλ ή τη Μπαρτσελόνα και εκτός αυτού, ο Κερεχέτα είναι πιο παρορμητικός από τον ζουμπά τον τυφώνα. Στη Ρωσία, πήγε μια φορά κι όσο υπάρχει η ΤΣΣΚΑ, δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει τα ηνία άλλη ομάδα.

Θυμάστε πέρσι που ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχε κάνει ταξίδι αστραπή στη Μαδρίτη αρχές καλοκαιριού; Είχε μια βαλίτσα λεφτά μαζί του και σκοπό να πείσει το Μεσίνα να γίνει κάτοικος Πειραιά. Το αποτέλεσμα τότε ήταν αρνητικό βέβαια, επειδή όσο κι αν το έψαξε ο Ιταλός, δεν μπορούσε να σπάσει συμβόλαιο με τη Ρεάλ. Φέτος όμως, μπορεί.
Κι επειδή όταν είναι κάποιος παρατηρητικός και μπορεί να συνδυάζει γεγονότα, μπορεί να προβλέπει το μέλλον, ο Μεσίνα υπέβαλε παραίτηση πριν ένα μήνα ακριβώς. Μόλις άρχισε να γίνεται ντόρος για τον αποκλεισμό του Μπουρούση από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Είναι ολοφάνερο ότι οι παίκτες δεν είχαν διάθεση να παίξουν στη σειρά με τη Σιένα μετά το πρώτο παιχνίδι. Τα μεγάλα ονόματα δηλαδή, γιατί οι μικροί προσπάθησαν γενικότερα. Για να μην παίζουν λοιπόν, κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν. Τα έχουν σπάσει με τον Ίβκοβιτς. Δεν είχαν κίνητρο. Λειτούργησαν υπεροπτικά άραγε. Τι απ'όλα ή όλα μαζί;

Ο Αγγελόπουλος τον θέλει, εκείνος παραιτείται. Τι άλλο να συμπεράνει κανείς; Έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να προπονήσει ομάδα της Ελλάδας κάποια στιγμή στο μέλλον. Τυχαίο;
Στην αναμονή λοιπόν ο Μεσίνα μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αν πάρει πρωτάθλημα ο Ντούντα, δηλώνει παραμονή στο Λιμάνι. Αν όχι μαζεύει τα μπογαλάκια του για Βελιγράδι.
Υπομονή (που έλεγε κι ο Νικαιώτης προπονητής μας πέρσι) μέχρι το Μάιο.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!


υ.γ. Εγώ πιστεύω ότι θα φύγει ο Ντούντα χάσει-κερδίσει στο τέλος. Με δική του ευθύνη δεν στελεχώθηκε η ομάδα όταν έπρεπε κι αυτό δεν το ξεχνούν οι Αφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου